Sodalı Karnabahar Kızartması

Sodalı Karnabahar Kızartması Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 orta uzunluk karnabahar
  • 2 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı un
  • Yarım çay bardağı maden suyu
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz,
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber

Kızartmak için;

  • Sıvı yağ

Sodalı Karnabahar Kızartması Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Karnabaharı kesim parça ayıralım yıkayıp süzelim üzerini geçecek kadar su ve tuz ekleyip haşlamaya bırakalım.(ne çok yumuşak, ne de sert kalacak).
  2. Hafif haşladıktan sonra suyunu süzelim.
  3. Sosu için derin bir kaseye yumurta, un, maden suyu, kabartma tozu tuz ve baharatları ekleyip uygunca karıştıralım.( sosun kıvamı kek hamuru üzere olmalıdır)
  4. Karnabaharların her tarafını sosa bulayarak kızgın yağda kızartalım.

Sodalı Karnabahar Kızartması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Mayalı Poğaça Kıvamı Harika
Fındıklı Tahinpare
Patlıcanlı Çıtır Börek
Mercimekli Bükme (Kıyır Kıyır Oluyor Mutlaka Deneyin)
Tuzlu Kurabiye
Ziron
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet