Sodalı Karnabahar Kızartması

Sodalı Karnabahar Kızartması Tanımı İçin Malzemeler
- 1 orta uzunluk karnabahar
- 2 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı un
- Yarım çay bardağı maden suyu
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 çay kaşığı tuz,
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
Kızartmak için;
- Sıvı yağ
Sodalı Karnabahar Kızartması Tanımı Nasıl Yapılır?
- Karnabaharı kesim parça ayıralım yıkayıp süzelim üzerini geçecek kadar su ve tuz ekleyip haşlamaya bırakalım.(ne çok yumuşak, ne de sert kalacak).
- Hafif haşladıktan sonra suyunu süzelim.
- Sosu için derin bir kaseye yumurta, un, maden suyu, kabartma tozu tuz ve baharatları ekleyip uygunca karıştıralım.( sosun kıvamı kek hamuru üzere olmalıdır)
- Karnabaharların her tarafını sosa bulayarak kızgın yağda kızartalım.
Sodalı Karnabahar Kızartması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
