Sodalı Çıtır Börek

Sodalı Çıtır Börek Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet yufka
Sos için;
- 1 şişe maden suyu
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı sirke
- 1 su bardağı sıvı yağ
İç gereci;
- 5-6 orta uzunluk patates
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı pul biber
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet kuru soğan
- 1 yemek kaşığı salça
Üzerine :
- Yumurta sarısı
Sodalı Çıtır Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak patatesleri haşlayarak bir ezici yardımıyla ezelim.
- Bir tavada küçük küçük doğranmış soğanı sıvı yağ da kavurup salçayı ekleyelim.
- Salçada kavrulduktan sonra içine patatesleri ek edelim içine tuz ve öbür baharatları ekledikten sonra bir kaç dakika kavurup ocağı kapatalım.
- Sos için verdiğim materyalleri güzelce çırpalım.
- Bir adet yufkayı 4 e bölelim.
- Bir parçayı alıp üzerine sostan sürelim.
- Üzerine ikinci parçayı alıp onada sostan sürelim.
- Geniş tarafına iç malzemeyi koyup rulo yapalım. Fotoğraftaki hali verelim.
- Bütün yufkaları bu halde hazırlayalım.
- Bir yufkadan 2 börek oluyor.
- Üzerlerine kalan sosun içine bir yumurta sarısı ekleyip güzelce karıştıralım.
- 190 derece fırında kızarana kadar denetimli halde pişirelim.
Sodalı Çıtır Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









