Sodalı Çıtır Börek

Sodalı Çıtır Börek Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet yufka

Sos için;

  • 1 şişe maden suyu
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1 su bardağı sıvı yağ

İç gereci;

  • 5-6 orta uzunluk patates
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı salça

Üzerine :

  • Yumurta sarısı

Sodalı Çıtır Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak patatesleri haşlayarak bir ezici yardımıyla ezelim.
  2. Bir tavada küçük küçük doğranmış soğanı sıvı yağ da kavurup salçayı ekleyelim.
  3. Salçada kavrulduktan sonra içine patatesleri ek edelim içine tuz ve öbür baharatları ekledikten sonra bir kaç dakika kavurup ocağı kapatalım.
  4. Sos için verdiğim materyalleri güzelce çırpalım.
  5. Bir adet yufkayı 4 e bölelim.
  6. Bir parçayı alıp üzerine sostan sürelim.
  7. Üzerine ikinci parçayı alıp onada sostan sürelim.
  8. Geniş tarafına iç malzemeyi koyup rulo yapalım. Fotoğraftaki hali verelim.
  9. Bütün yufkaları bu halde hazırlayalım.
  10. Bir yufkadan 2 börek oluyor.
  11. Üzerlerine kalan sosun içine bir yumurta sarısı ekleyip güzelce karıştıralım.
  12. 190 derece fırında kızarana kadar denetimli halde pişirelim.

Sodalı Çıtır Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Kumlu Pasta
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kremalı Mantarlı Soslu Köfte
Çin Pilavı
Beş Çayı Gün Masamız
Ali Nazik
Yumuşacık Poğaça Tarifi
Mantı Makarna (Dondurucuya Konabilir)
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet