Sodalı Börek

Sodalı Börek Tanımı İçin Malzemeler
- 1 şişe maden suyu
- 6 yaprak yufka
- 3 yumurta
- 5 yemek kaşığı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Kabartma tozu
İç harcı;
- Peynir
- Maydanoz (tercihe göre)
Sodalı Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yufka dışındaki bütün gereçlerimizi derince bir kapta güzelce karıştıralım.
- Yağladığımız fırın tepsimize yufkalarımızı kat kat dizelim.
- Her katta yufkanın üstüne sosumuzdan dökelim.
- 3. Katta peynirimizi her yere eşit halde serelim ve yufkaları dizmeye devam edelim.
- Sosumuzu en üst kata da döküp dilimleyelim .
- Önceden ısıtılmış 200° fırında kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.
Sodalı Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

