Sodalı Börek

Sodalı Börek Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 şişe maden suyu
  • 6 yaprak yufka
  • 3 yumurta
  • 5 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Kabartma tozu

İç harcı;

  • Peynir
  • Maydanoz (tercihe göre)

Sodalı Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yufka dışındaki bütün gereçlerimizi derince bir kapta güzelce karıştıralım.
  2. Yağladığımız fırın tepsimize yufkalarımızı kat kat dizelim.
  3. Her katta yufkanın üstüne sosumuzdan dökelim.
  4. 3. Katta peynirimizi her yere eşit halde serelim ve yufkaları dizmeye devam edelim.
  5. Sosumuzu en üst kata da döküp dilimleyelim .
  6. Önceden ısıtılmış 200° fırında kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.

Sodalı Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Karnabahar Mantı (Diyete Uygun)
Cevizli Küllü Kurabiye
Tavuk Ciğeri Tarifi
Karidesli Şehriye
Tavuklu Yaprak Sarma
Saç Kavurma
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet