Sodalı Bayatlamayan Pamuk Poğaça

Sodalı Bayatlamayan Pamuk Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket yaş maya ya da instant maya
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 şişe soda (200 ml) oda ısısında
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yumurta beyazı
  • 6 su bardağı un

Üzeri için;

  • 1 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığ süt
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ

Sodalı Bayatlamayan Pamuk Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Ilık sütü, mayayı, şekeri kaba alalım.
  2. Üzerine soda, sıvı yağ, tuz, yumurta beyazı ekleyelim.
  3. Unu ek ederek yumuşak ele yapışan bir hamur olacak formda yoğuralım.
  4. Elimizle hamuru toparlayıp üzerini streçleyerek 1 saat mayalanmaya bırakalım.
  5. Hamur iki katına çıktığında mandalina büyüklüğünde modüller koparıp bezeler oluşturalım.
  6. Pişirme kağıdı serilmiş tepsiye aralıklarla dizelim.
  7. Üzerine yumurta sarısı, süt ve sıvı yağ karıştırıp fırça ile sürelim.
  8. Tepsi mayalanması için 20 dakika bu halde bekletelim.
  9. Beklerken fırını 180 dereceye ayarlayalım.
  10. Daha sonra poğaçayı fırına verelim.
  11. Hafif kızarınca fırından çıkaralım. Çok pişince kabuğu sertleşebiliyor.
  12. Üzerine nemli bir bez örtüp dinlendirelim.
  13. Soğuduktan sonra hava almayacak formda koruma edelim.
  14. Dondurucuda saklayabilirsiniz. Afiyet olsun.

Sodalı Bayatlamayan Pamuk Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

El Açması Tadında Çıtır Patatesli Börek
Kremalı Tavuklu Makarna
Mayalı Pamuk Poğaça
Sıvıyağ İle Kıtır Cookie
Tavuk Tava Tarifi
Süslü Kolay Salata
Hdabla | © 2025 |