Smash Burger

Smash Burger Tanımı İçin Malzemeler
- 400 gram dana döş kıyma ( 100 er gram olarak bölün)
- 2 adet hamburger ekmeği ( bim gurme kullanıyorum)
- Barbekü turşusu (kühne kullanıyorum)
- Soğan
- Domates ( isteğe göre)
- Marul ( isteğe nazaran )
Big mac sosu için;
- 2 çorba kaşığı mayonez
- 3 çay kaşığı ketçap
- 1 çay kaşığı hardal
- Turşu ( alman barbekü turşusu kühne marka)
- İsteğe nazaran barbekü sosu
- Bir çay kaşığı turşu suyu
- Çok az sarımsak tozu
Smash Burger Tanımı Nasıl Yapılır?
- 1 adet soğan jülyen doğranır. Tavada 1-2 yemek kaşığı sıvı yağ ile orta ara karıştırarak sotelenir.
- Hafif renk almaya başladığında üzerine bir çay bardağı kadar su eklenir ( göz kararı) karamelize olana kadar soteleme sürecine devam edilir.
- Hamburger ekmeklerinin iki yüzüne mayonez sürülür.
- Ekmekler tavada bir hoş kızartılır.
- 2 adet kıyma yağlı kağıt ortasına alınır ve üzerine kağıdın öbür kısmı kapatılarak el yordamıyla ezilir. ( maksadımız ayrılacak kadar ince olmayan ve çok da kalın kalmayan bir hamburger köftesi elde etmek) öteki 2 adetede tıpkı süreç yapılır.
- Hamburger köfteleri kızgın tavaya alınır her iki yüzünede tuz ve karabiber serpiştirilerek güzelce pişirilir.
- Burası büsbütün sizin zevkinize kalmış. Ben şöyle yapıyorum; her iki ekmeğede big mac sosu sürülür üzerine köfte koyulur karamelize soğan köfte big mac sosu domates turşu göbek üst ekmek.
- Dip not: dilek ederseniz köfteleri pişirirken son evrede cheddar peyniri ekleyebilirsiniz.
Smash Burger Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



