Siyez Unlu Ekşi Mayalı Poğaça Tarifi
Siyez Unlu Ekşi Mayalı Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 150 gram faal ekşi maya (maya tanımı profilimde var)
- 3 su bardağı siyez unu
- 200 ml ılık süt
- 50 ml zeytinyağı yahut tereyağı (eritilmiş)
- 1 adet yumurta (akı hamura, sarısı üstüne)
- 1 tatlı kaşığı bal yahut pekmez (doğal tat için)
- 1 tatlı kaşığı tuz
Siyez Unlu Ekşi Mayalı Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamuru hazırla maya + süt + bal/pekmezi karıştır. Un, tuz, yağ ve yumurta akını ekleyip yoğur. Hamur çok sert olmasın, ele hafif yapışan yumuşak bir hamur olsun.
- İlk mayalanma üstünü kapat, 5–6 saat oda sıcaklığında beklet (hamur en az 2 katına çıkmalı) 4 saat sonra birinci maya olmuştu benim denetimli olursunuz.
- Şekil ver mandalina büyüklüğünde modüller al. Peynirli, patatesli yahut sade yapabilirsin.
- Son mayalanma tepsiye diz, üstünü kapat,1 saat daha beklet. Hamurlar kabarıp pamuk üzere olmalı.
- Pişirme üzerine yumurta sarısı sür. Susam/çörek otu serpebilirsin. Ben çekirdek kullandım 180°c fırında 30-35 dk pişti.
Siyez Unlu Ekşi Mayalı Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
















