Siyez Ekmeği (Ekmek Yapma Makinesi İle)

Siyez Ekmeği (Ekmek Yapma Makinesi İle) Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı + 2-3 yemek kaşığı ılık su
  • 1/4 (çeyrek) su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı kuru maya
  • 1/3 su bardağı tohum/kuru domates/ceviz vb. isteğe bağlı olarak eklenebilir.

Siyez Ekmeği (Ekmek Yapma Makinesi İle) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tüm materyalleri, makinenizin kullanım kılavuzunda belirtilen sıraya uygun olarak hazneye koyun (genellikle sıvılar, tuz, katılar, un, en üste maya sırası takip edilir).
  2. Tam buğday yahut tam tahıllı ekmek programını seçin. (siyez ununun yapısı nedeniyle bu program en uygunudur. ).
  3. 1000g (1 kg) olarak ayarlayın.
  4. Orta yahut isteğinize nazaran koyu olarak ayarlayın.
  5. Tohum/ domates ya da ceviz içi üzere gereçler ekleyecekseniz, yoğurma kademesi bitmek üzereyken eklemelisiniz.
  6. Pişirme püf noktaları yoğurma evresini takip edin: yoğurma programı başladıktan yaklaşık 5-10 dakika sonra hamurun kıvamını denetim edin. Hamur çok sert ve makinenin kenarında takılı kalıyorsa, yavaş yavaş 1-2 yemek kaşığı daha ılık su ekleyebilirsiniz. Hamur çok cıvık ve ele yapışan bir çamur üzereyse, 1-2 yemek kaşığı siyez unu ekleyebilirsiniz. Siyez unu suyu yavaş emer.
  7. Başlangıçta size biraz cıvık üzere görünse bile çabucak un eklemeyin. Makinenin yoğurmasına müsaade verin.
  8. Pişirme bittiğinde ekmeği çabucak makineden çıkarın ve bir tel ızgara üzerinde büsbütün soğumaya bırakın (en az 1 saat). Sıcakken dilimlemek ekmeğin iç yapısını bozabilir.
  9. Bu tanımı fırında pişirmek isterseniz; gereçleri karıştırıp 1 saatlik bir mayalandırma sonrasında tekrar yoğurma ve kalıba alıp ikinci 1 saatlik mayalandırma sonrasinda pişirme adımları takip edilmelidir.
  10. Pişirme için ise; ​fırını 220°c’ye (fanlı ayar değilse alt-üst ayar) ayarlayın ve yeterlice ısınmasını bekleyin. Fırının alt rafına bir kase içinde su koymak, fırın içinde nem oluşturarak kabuğun daha hoş olmasını sağlar. Ekmeği fırına verin ve birinci 15 dakika 220°c’de pişirin. (bu, ekmeğin son defa hoş kabarmasını sağlar. ) ​sıcaklığı 180-190°c’ye düşürün ve 30-35 dakika daha pişirin. ​toplam pişirme mühleti 45-50 dakika civarındadır.

Siyez Ekmeği (Ekmek Yapma Makinesi İle) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Roka Salatası
Mengen Çorbası
Etli Patlıcan Yemeği
Saçaklı Poğaça
İzmir Köfte
Pankek
Hdabla | © 2025 |