Sıvıyağlı Şekerpare Tatlısı

Sıvıyağlı Şekerpare Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 2 adet yumurta (1 adedinin sarısını üzeri için ayırın)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3 su bardağı un

Şerbet için;

  • 3 su bardağı şeker
  • 3 buçuk su bardağı su
  • 2 yahut 3 damla limon suyu

Süslemek için;

  • Hindistan cevizi

Sıvıyağlı Şekerpare Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle tatlımızın şerbetini koyalım ,bir tencereye şeker ve suyu koyup kaynamaya bırakalım.
  2. Sonra limon damlasını damlatalım ve şerbeti kaynatıp bir köseye alalım sogumaya bırakalim.
  3. Daha sonra bir kabın içerisine sıvı yağ, yumurta,şeker,vanilya,kabartma tozu,irmik,un ekleyip karıştıralım yoğuralım.
  4. Ceviz büyüklüğünde kesimler kopartalım, şekerpare formunu verelim ,üzerine yumurtasını sürelim çatalla form verelim.
  5. Önceden ısıtılmış 250 derece fırında pişirelim.
  6. Daha sonra tatlının birinci sıcağı gidince soğuk şerbeti tatlıyla buluşturalım.
  7. Soğuyan tatlının üstüne hindistan ceviz süsleme yapalım ,sonra dolapta dinlendirip servis yapabiliriz afiyet olsun.

Sıvıyağlı Şekerpare Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sürekli Yapmak İsteyeceğiniz 3 İçecek
Beşamel Soslu Kabak Sandal
Kitkat Tadında İkramlık
Ispanaklı Kremalı Somon
Fırında İstiridye
Kalpli Pasta ( Sade Bir Günün Tadını Çıkarın)
Hdabla | © 2025 |