Sıvıyağlı Kurabiye

Sıvıyağlı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 tane yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı un (kontrollü ekleyin)

Sıvıyağlı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. 1 tane yumurta,1 çay bardağı toz şekeri yoğurma kabına alalım ve çırpalım. Sonra yarım çay bardağı sıvı yağ,1 paket vanilin,1 paket kabartma tozunu ekleyip tekrar çırpalım. Sonra unu yavaş yavaş denetimli ekleyip elimizle yoğuralım.
  2. Daha sonra ceviz büyüklüğünde kesimler koparıp yuvarlayalım ve form verelim.
  3. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında alt üst ayarda 20 dakika denetimli bir biçimde pişirelim. Pişen kurabiyelerimiz servise hazır.

Sıvıyağlı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Limon Tatlısı Tarifi
Karamel Spoonful
Hindistan Cevizli Sultan Sarması
Kış Turtası
Kurutulmuş Karışık Sebze Kavurması
Orman Meyveli Köstebek Pasta
Hdabla | © 2025 |