Sıvı Yağlı Lezzetli Poğaça

Sıvı Yağlı Lezzetli Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 1 su bardağı (200 ml’lik) yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 3 adet yumurta(birinin sarısı üzerine sürülecek)
  • Yarım su bardağı mısır unu
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 4-5 damla limon suyu
  • 4 su bardağı un

İçi için;

  • 150 gram süzme peynir

Üzeri için;

  • 1 adet yumurtanın sarısı
  • 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
  • Susam
  • Çörek otu

Sıvı Yağlı Lezzetli Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle bir kabın içine; yoğurt, sıvı yağ, yumurta, şeker, tuz, kabartma tozu,üzerine limon suyu sıkılmış karbonat, mısır unu konur ve spatula ile güzelce karıştırılır.
  2. Hazırlanan karışımın üzerine yavaş yavaş dört bardak un ek edilir ve yumuşak bir hamur olacak formda güzelce yoğrulur.
  3. Hamur ortalama 16 bezeye ayrılır ve her bir beze, el ile açılıp ortasına peynir konup güzelce kapatılır ve aykırı çevrilip sırayla tepsiye dizilir.
  4. Poğaça hamurlarının üzerlerine, içine bir tatlı kaşığı sıvı yağ eklenen yumurta sarısı sürülüp, susam çörek otu karışımı serpilir ve her birinin üzerine bıçak ile çizikler atılır.
  5. Hazırlanan poğaçalar, evvelden ısıtılmış fırında, 180 derece de yaklaşık 30 dakika alt üst uygunca kızarana kadar pişirilir. Afiyet Olsun

Sıvı Yağlı Lezzetli Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Limonlu Haşhaşlı Kek
Çilekli Magnolia
Cevizli Üzümlü Kek
Aile Toplantısı
Zeytinyağlı Yaprak Sarması
Çörek Otlu Yeşil Poğaça
Hdabla | © 2025 |