Şiveydiz

Şiveydiz Tanımı İçin Malzemeler
- 300 gram kuşbaşı et
- 2 su bardağı haşlanmış nohut
- 3 kol taze soğan
- 6 kol taze sarımsak
- 500 gram süzme yoğurt
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı tepeleme un
- Tuz
Üzeri için;
- Sıvı yağ
- Kuru nane
Şiveydiz Tanımı Nasıl Yapılır?
- Küçük bir tencerede etin kefini aldıktan sonra yıkayıp bir ölçü su ve tuzla düdüklü tencerede 20-25 dk pişiriyoruz.
- Diğer tarafta soğan sarımsağı ayıklayıp beyaz kısımlarını ikişer cm doğruyoruz.
- Et pişince haşlanmış nohut, soğan ve sarımsağı düdüklü tencereye koyup yumuşayana kadar pişiriyoruz ve yumuşayınca altını kısıyoruz.
- Ayrı bir tencerede yoğurt, yumurta, un ve az ölçüde tuzu pürüzsüz hale gelinceye kadar çırpıyoruz.
- Yemeğin suyundan kepçeyle yoğurda ekleyip güzelce karıştırıyoruz. Bu süreci birkaç sefer tekrar ediyoruz.
- Seyreltilmiş yoğurdu yavaşça düdüklü tencereye aktarıp yemeğimizi karıştırıyoruz.
- Bir taşım kaynadıktan sonra ocağın altını kapatıyoruz.
- Üzerine yağ ve nane yakıp servis ediyoruz.
Şiveydiz Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


