Şiveydiz

Şiveydiz Tanımı İçin Malzemeler

  • 300 gram kuşbaşı et
  • 2 su bardağı haşlanmış nohut
  • 3 kol taze soğan
  • 6 kol taze sarımsak
  • 500 gram süzme yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı tepeleme un
  • Tuz

Üzeri için;

  • Sıvı yağ
  • Kuru nane

Şiveydiz Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Küçük bir tencerede etin kefini aldıktan sonra yıkayıp bir ölçü su ve tuzla düdüklü tencerede 20-25 dk pişiriyoruz.
  2. Diğer tarafta soğan sarımsağı ayıklayıp beyaz kısımlarını ikişer cm doğruyoruz.
  3. Et pişince haşlanmış nohut, soğan ve sarımsağı düdüklü tencereye koyup yumuşayana kadar pişiriyoruz ve yumuşayınca altını kısıyoruz.
  4. Ayrı bir tencerede yoğurt, yumurta, un ve az ölçüde tuzu pürüzsüz hale gelinceye kadar çırpıyoruz.
  5. Yemeğin suyundan kepçeyle yoğurda ekleyip güzelce karıştırıyoruz. Bu süreci birkaç sefer tekrar ediyoruz.
  6. Seyreltilmiş yoğurdu yavaşça düdüklü tencereye aktarıp yemeğimizi karıştırıyoruz.
  7. Bir taşım kaynadıktan sonra ocağın altını kapatıyoruz.
  8. Üzerine yağ ve nane yakıp servis ediyoruz.

Şiveydiz Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Havuç Ceviz Ve Tarçınlı Kek
Köfteli Alinazik
Acıbadem Kurabiyesi
Elmalı Kek Birde Böyle Deneyin
Tavuk Sarma
Trileçe
Hdabla | © 2025 |