Sivas Usulü Gülüt

Sivas Yolu Gülüt Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt yahut yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı mısır unu
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Sivas Metodu Gülüt Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Bir çırpma kabına yumurtaları ve şekeri ekleyip mikser ile çırpın.
  2. Daha sonra süt, sıvı yağ, mısır unu, un, kabartma tozu ve vanilya ekleyip güzelce çırpmaya devam edelim.
  3. Yağlanmış tepsiye dökelim.
  4. Daha sonra evvelden ısıtılmış 150 derecelik fırında 30 dk pişirelim.

Sivas Yolu Gülüt Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ispanaklı Kiş (En Pratik Hali)
Pekmezli Kurabiye ( Muhteşem Lezzet )
Yunan Usulü Kabak
Marmelatlı Brioche
Antep Fıstıklı Tahinli İrmik Helva
Çin Usulü Sebzeli Tavuk
Hdabla | © 2024 |