Şişleme Kek
Şişleme Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı ılık su
- 1 çay bardağı süt
- 2 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 su bardağı un
Sosu için;
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı su
- 3 yemek kaşığı kakao
- 5 yemek kaşığı şeker
Üzeri için;
- 1 paket krem şanti
- 1 su bardağı süt
Şişleme Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurta ve şekeri kabarıncaya kadar çırpın, sonra öteki gereçleri de ekleyip yağlayıp unladığınız kabınıza dökün.
- 180 derecede ısıtılmamış fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişirin.
- Fırından çıkartıp kekimiz soğuyunca mikser çırpıcısının art tarafını kekinize batırarak delikler açın.
- Diğer taraftan sosunuzu bir tencere de kaynayana kadar pişirin .
- 4-5 dakika ılıdıktan sonra sosu kaşıkla kekin üzerine gezdirin( sosumuz açtığımız deliklerden içeri girerek istediğimiz manzarayı verecektir).
- Sonra krem şantimizi de sütle çırpıp kekin üzerine yayın.
- Üzerini çikolatalı pasta süsü ile süsleyin.
Şişleme Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı















