Şiş Tavuk

Şiş Tavuk Tanımı İçin Malzemeler

Ana gereçler;

  • Tavuk göğsü yahut but (kemiksiz, kuş başı doğranmış)
  • 600 gram tavuk göğsü yahut but (kemiksiz, kuşbaşı doğranmış)

Sos için gereçler;

  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 diş sarımsak (ezilmiş)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • İsteğe bağlı 1 orta uzunluk soğanın suyu (eti çok yumuşatır)

Şişlere takmak için:

  • Yeşil biber
  • Domates
  • Mantar

Şiş çubuklar, (tahta yahut metal )

Şiş Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Sosun hazırlanışı yoğurt, zeytinyağı, sarımsak, tuz ve eklediğim baharatları, limon suyu ve isteğe bağlı soğan suyunu da ekleyip bir kaba alıp karıştırıyoruz.
  2. Sosumuzu hazırlıyoruz küp küp doğradığımız tavukları sosumuzun içine döküp 1-2 saat bekletiyoruz bekletmeden de yapabilirsiniz bekletirseniz daha lezzetli olur. 🙂
  3. Tavukları çöp şişe takıp ortalarına dilediğiniz gereçleri de koyabilirsiniz (biber, domates, mantar) çöp şişe dizdiğimiz tavukları 180 derece fırına koyup pişmesini bekliyoruz. Afiyet olsun ☺️

Şiş Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Nohut Yemeği
Nefis Tok Tutan Detoks İçeceği
İskender
Kabarmalara Doymayan Poğaça Tarifi
Kahvaltı Pizzası
Kahvaltı Tabağım
Hdabla | © 2025 |