Şiş Tavuk
Şiş Tavuk Tanımı İçin Malzemeler
Ana gereçler;
- Tavuk göğsü yahut but (kemiksiz, kuş başı doğranmış)
- 600 gram tavuk göğsü yahut but (kemiksiz, kuşbaşı doğranmış)
Sos için gereçler;
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 diş sarımsak (ezilmiş)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- İsteğe bağlı 1 orta uzunluk soğanın suyu (eti çok yumuşatır)
Şişlere takmak için:
- Yeşil biber
- Domates
- Mantar
Şiş çubuklar, (tahta yahut metal )
Şiş Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?
- Sosun hazırlanışı yoğurt, zeytinyağı, sarımsak, tuz ve eklediğim baharatları, limon suyu ve isteğe bağlı soğan suyunu da ekleyip bir kaba alıp karıştırıyoruz.
- Sosumuzu hazırlıyoruz küp küp doğradığımız tavukları sosumuzun içine döküp 1-2 saat bekletiyoruz bekletmeden de yapabilirsiniz bekletirseniz daha lezzetli olur. 🙂
- Tavukları çöp şişe takıp ortalarına dilediğiniz gereçleri de koyabilirsiniz (biber, domates, mantar) çöp şişe dizdiğimiz tavukları 180 derece fırına koyup pişmesini bekliyoruz. Afiyet olsun ☺️
Şiş Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








