Şiş Kebap

Şiş Kebap Tanımı İçin Malzemeler
Şiş kebap için;
- 500 gram orta yağlı kıyma
- 2 adet kapya biber
- 1 adet soğan(rendelenip suyu sıkılmış)
- 2 diş rendelenmiş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
Tel şehriyeli bulgur pilavı için;
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağı
- 1 su bardağı bulgur
- 1 çay bardağı tel şehriye
- 1/2 (yarım) yemek kaşığı domates salçası
- 1 adet tavuk bulyon (veya varsa et suyu )
- 2 su bardağı sıcak su (et suyu koyarsanız göz kararı ayarlayınız)
- 1 silme tatlı kaşığı tuz
Şiş Kebap Tanımı Nasıl Yapılır?
- Biberleri robotla incelterek kıyamım suyunu sıkarak kıymaya ek edelim.
- Soğanı rendeleyip suyunu sıkıyoruz.
- Kıymaya ek edelim.
- Salçayı baharatları ek edip on on beş dakika kadar yoğuralım.
- Dolapda bir saat dinlendirelim.
- Dinlenen harçtan mandalina büyüklüğünde kesimler alıp şişlere yapıştırarak biçim verelim.
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisine şişleri dizelim.
- Üzerine fırçayla sıvı yağ sürelim 180 derecede fırına alt üst ayarda her tarafı pişene kadar pişirelim.
- Tel şehriyeli bulgur pilavı; birinci olarak bulguru birkaç kere durulayıp suyunu süzelim.
- Tereyağı ve sıvı yağı yükseğe yakın ateşte tencereye alalım yavaşça kızardıktan sonra tel şehriyeyi de ek edelim şehriyeler kahverengi olana kadar kavuralım.
- Bulguruda ekleyerek en az 4-5 dakika kavuralım.
- Sıcak su yahut et suyu, tuzunu ekleyip kısık ateşte kapağını kapatıp pişmeye bırakalım.
- Suyunu çekip bulgurlar tane tane piştikten sonra altını kapatıp tencerenin ağzına pak bir bez kapatıp kapağınıda kapatalım 10-15 dakika demlenmeye bırakalım.
- İlk sıcağı çıktıktan sonra servise hazır afiyet olsun.
Not;közlenmiş biber,domates ve soğanla servis edebilirsiniz.
Şiş Kebap Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

