Sirkesiz Susuz Ve Limon Tuzsuz Domates Turşusu

Sirkesiz Susuz Ve Limon Tuzsuz Domates Turşusu Tanımı İçin Malzemeler

1 litrelik kavanoz için

  • 6 adet sivri domates
  • Kalem biber
  • Her domates için yarım çay kaşığı kaya tuzu
  • Her domates için 1 diş sarımsak

Sirkesiz Susuz Ve Limon Tuzsuz Domates Turşusu Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Domatesleri yıkayıp kabuklarını soyalım zirvelerini azcık oyup çıkaralım.
  2. Parmağınızı olduğumuz yere yavaşça bastıralım, yarım çay kaşığı tuzu, 1 diş sarımsak koyalım kavanoza yarleştirelim .
  3. Kalan boşluklara biberleri koyup kapağını sıkıca kapatıp buzdolabına koyalım .
  4. Yaklaşık 2 hafta sonra yemeye hazır isterseniz kısa kadar bekletin .

Not:benim kavanozun tane domates aldı biraz büyüktü siz kavanoz dolana kadar kaç tane alırsa ona nazaran yapın.

Sirkesiz Susuz Ve Limon Tuzsuz Domates Turşusu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kışlık Tarhana
Mini Mini Kurabiyeler
Kemikli Dana Etiyle Yaprak Sarma
Lebeniye Çorbası (Şehriyeli)
Yeşil Mercimekli Bulgurlu Misket Köfte
Düdüklüde Tavuklu Keşkek
Hdabla | © 2025 |