Sirkeli Yağlı Tatlı Biber Yaz Turşusu
Sirkeli Yağlı Tatlı Biber Yaz Turşusu Tanımı İçin Malzemeler
- 250 gram tatlı ince yeşil biber
- 1 adet küçük uzunluk kapya biber
- 1 küçük çay bardağından bir parmak eksik üzüm sirkesi
- 1 küçük çay bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı kaya tuzu
- 3 diş sarımsak
- 3 çay bardağı içme tatlı suyu
Sirkeli Yağlı Tatlı Biber Yaz Turşusu Tanımı Nasıl Yapılır?
- Biberlerin tohumlu kısımları keselim, ikiye üçe keselim.
- Kapya biber çekirdeği çıkarıp küçük doğrayalım.
- Sarımsağı soyalım tane kalsın.
- Tencereye biberleri sarımsakları koyalım suyu sirkeyi tuzu yağı koyalım.
- Orta ateşte beş altı dk pişirelim. Ocağın altını kapatalım.
- Kavanozlara koyalım yeni kapak ile sıcakken çabucak kapatalım.
- Soğuduktan sonra siyah bir poşete koyalım.
- Serin bir yerde saklayalım.
Afiyet olsun. Not : şayet çabucak yemek istiyorsak kavonoz. Kapağını kapatmayalım. Soğuduktan sonra kapatalım.
Sirkeli Yağlı Tatlı Biber Yaz Turşusu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











