Sirkeli Yağlı Tatlı Biber Yaz Turşusu

Sirkeli Yağlı Tatlı Biber Yaz Turşusu Tanımı İçin Malzemeler

  • 250 gram tatlı ince yeşil biber
  • 1 adet küçük uzunluk kapya biber
  • 1 küçük çay bardağından bir parmak eksik üzüm sirkesi
  • 1 küçük çay bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı kaya tuzu
  • 3 diş sarımsak
  • 3 çay bardağı içme tatlı suyu

Sirkeli Yağlı Tatlı Biber Yaz Turşusu Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Biberlerin tohumlu kısımları keselim, ikiye üçe keselim.
  2. Kapya biber çekirdeği çıkarıp küçük doğrayalım.
  3. Sarımsağı soyalım tane kalsın.
  4. Tencereye biberleri sarımsakları koyalım suyu sirkeyi tuzu yağı koyalım.
  5. Orta ateşte beş altı dk pişirelim. Ocağın altını kapatalım.
  6. Kavanozlara koyalım yeni kapak ile sıcakken çabucak kapatalım.
  7. Soğuduktan sonra siyah bir poşete koyalım.
  8. Serin bir yerde saklayalım.

Afiyet olsun. Not : şayet çabucak yemek istiyorsak kavonoz. Kapağını kapatmayalım. Soğuduktan sonra kapatalım.

Sirkeli Yağlı Tatlı Biber Yaz Turşusu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çay Menüsü
Kışlık Kahvaltılık Kırmızı Köz Biber Tarifi
Nohut Mezesi (Humus)
Simit Tadında Pide
Orjinal Tiramisu
Porsiyonluk Rulo Pasta
Hdabla | © 2025 |