Şipşak Tatlım

Şipşak Tatlım Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket petibör bisküvi (tercihinize bağlı robottan geçirilmiş fındık yada cevizde olabilir)
  • 1 litre süt
  • 1 yada 2 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığından biraz az tereyağı
  • 1 paket vanilya

Şipşak Tatlım Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Bisküvi yulaflıda olabilir robottan geçirelim.
  2. Bir litre sütü tencereye koyalım içerisine nişasta,un,şeker ve topaklanmaması için karıştıralım.
  3. Hazır olan kremamız ocaktan alalım ve birinci sıcaklığı ile içerisine tereyağımızı ve vanilyamızı da ekleyip karıştırın.
  4. Ben kare borcam kullandım hazır olan bisküvilerimizi ben fındıkta ekledim borcama dökelim ve borcamımıza yayalım alt katmanı için.
  5. Hazır olan kremamız birinci sıcaklığı ile bisküvilerimizin üzerine güzelce spatula yardımı ile yayalım ki bir tarfaı kalın bir tarafı ince olmasın.
  6. Kalan bisküvi tozlarımızı ve fındıkta yada cevizde ekleyebilirsiniz üzerine serpelim.

Deneyenler şimdiden afiyet olsun şifa olsun.

Şipşak Tatlım Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Susamlı Pişi (Yağ Çekemeyen Simit Tadında)
Fırında Sebzeli Et
Karalahana Turşusu
Şeftali Ve Nektarin İle Dondurma
Ricotta Ve Ispanak Dolgulu Cannelloni
Pırasa Yemeği
Hdabla | © 2025 |