Şipşak Tatlım
Şipşak Tatlım Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket petibör bisküvi (tercihinize bağlı robottan geçirilmiş fındık yada cevizde olabilir)
- 1 litre süt
- 1 yada 2 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı şeker
- 1 yemek kaşığından biraz az tereyağı
- 1 paket vanilya
Şipşak Tatlım Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bisküvi yulaflıda olabilir robottan geçirelim.
- Bir litre sütü tencereye koyalım içerisine nişasta,un,şeker ve topaklanmaması için karıştıralım.
- Hazır olan kremamız ocaktan alalım ve birinci sıcaklığı ile içerisine tereyağımızı ve vanilyamızı da ekleyip karıştırın.
- Ben kare borcam kullandım hazır olan bisküvilerimizi ben fındıkta ekledim borcama dökelim ve borcamımıza yayalım alt katmanı için.
- Hazır olan kremamız birinci sıcaklığı ile bisküvilerimizin üzerine güzelce spatula yardımı ile yayalım ki bir tarfaı kalın bir tarafı ince olmasın.
- Kalan bisküvi tozlarımızı ve fındıkta yada cevizde ekleyebilirsiniz üzerine serpelim.
Deneyenler şimdiden afiyet olsun şifa olsun.
Şipşak Tatlım Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







