Şipşak Soğuk Şerbetli Kesme Tatlısı

Şipşak Soğuk Şerbetli Kesme Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
- 1 tane yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı irmik
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3,5 çay bardağı un
Dış üzerini bulamak için;
- 1 su bardağı irmik
Şerbeti için;
- 2 su bardağı şeker
- 2 su bardağı ılık su
Şipşak Soğuk Şerbetli Kesme Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak yumurta ,sıvı yağ,yoğurt ve vanilyayı çırparak karıştıralım.
- Üzerine irmik,un ve kabartma tozunu ek ederek yumuşak bir hamur yoğuralım.
- Hamuru kesimlere ayırıp her bir parçayı uzun silindir biçiminde uzatalım daha sonra irmiğe bulayıp iki parmak genişliğinden keselim.
- Tepsiyi yağlamadan tepsiye tatlı hamurunu dizelim.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35dk kızarıncaya kadar pişirelim.
- Tatlımızı pişerken şeker ve suyu karıştırıp şekerin erimesini sağlayalım. Şerbeti kaynatmıyoruz!!!
- Fırından çıkan tatlımızın birinci sıcağı çıksın üç dakika sonra soğuk şerbeti tatlımızın üzerine dökelim.
- Yarım saat dinlendikten sonra şerbeti çekip soğusun servise hazır. Afiyet olsun 🙂.
Tatlının hamuruna seviyorsanız çay kaşığı ucuyla toz tarçın ekleyebilirsiniz. Çay bardağı ölçüm klasik 100 ml çay bardağıdır. İsterseniz ceviz büyüklüğünde koparıp tatlıyı oval biçiminde yapabilirsiniz.
Şipşak Soğuk Şerbetli Kesme Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













