Şipşak Puf Börek
Şipşak Puf Börek Tanımı İçin Malzemeler
- 2 paket milföy hamuru( pâtée feuilletée)
- Bir kase kadar beyaz peynir
- Bir tutam ince kıyılmış maydanoz
- Bir yumurta sarısı(üzeri için)
- Bir tutam susam yahut çörek otu
Şipşak Puf Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk evvel fırını 200 derecede açalım peynir ve maydanoz karışımını hazırlayalım.
- Milföy hamurunu tepsiye yayalım, üzerine iç harcını serpiştirelim ve öbür milföy hamuruyla da üzerine örtelim.
- Hamurun tam göbeğine bir küçük kase yerleştirip, hizalı bir formda keselim.
- Kestiğimiz kesimleri burgu yaparak saralım üzerine yumurta sarısı sürelim ve susam serpiştirelim.
- Önceden ısıtılmış fırına verelim 15:20 dakikada pişiyor.
Şipşak Puf Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı















