Şipşak Poğaça

Şipşak Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı şeker
- Tepeli 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket instant kuru maya
- 9 su bardağı silme un
İç harcı için;
- Büyük uzunluk kaşar peyniri (rendelenecek)
- Yarım bağ maydanoz
Üzeri için;
- 2 yumurta sarısı
- Susam
- Çörek otu
Şipşak Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak sütü ısıtıyoruz. Kaynamasına gerek yok ancak sıcak olacak.
- Un dışındaki tüm gereçlerimizi haznemize alalım.
- Makine kullanmıyorsanız 15-18 dk yoğuralım. 1-2 yemek kaşığı yağ gezdirip yoğurmaya devam edelim.
- Elinize yapışmayacak halde olana kadar yoğuralım. Akabinde mayalanmaya bırakalım (çok çabuk mayalanır).
- Mayalanan hamuru yuvarlak toplar haline getirerek kesimlere ayırın.
- İstediğiniz formu vermek için elinizle yahut merdane ile açın. Akabinde içini doldurup, hali verip fırın tepsisine dizin.
- Son olarak tepsideki poğaçaları yumurta,susam ve çörek otu ile tamamladıktan sonra fırına atın.
- Benim tarifimle 30 âdet poğaça çıkıyor. Deneyen herkese afiyet olsun. 😋
Not: fırında hamur kısmındaki ısıda pişirdim. Olağan fırınlarda alt üst açık 170 derece de üzeri kızarana kadar pişirmeniz kafidir. Ben 12 dk kadar pişirdim. Tanım fazla gelirse ölçüleri yarıya düşürüp kendinize nazaran ayarlayabilirsiniz.
Şipşak Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













