Şip Şak Şekerpare

Şip Şak Şekerpare Tanımı İçin Malzemeler
Hamur için;
- 3 adet yumurta (1’inin sarısı üstüne)
- 3 fincan sıvı yağ
- 3 fincan şeker
- 1.5 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un (yaklaşık 4 su bardağı)
Şerbet için;
- 13 fincan şeker
- 13 fincan su
Şip Şak Şekerpare Tanımı Nasıl Yapılır?
- 3 yumurta (birinin sarısını üstüne ayırmayı unutmayalım) 3 fincan şeker ve 3 fincan sıvı yağ ekleyelim. 1,5 paket kabartma tozu ve aldığı kadar un (yaklaşık 4 su bardağı) ve yoğurt koyup form verelim. Yaklaşık 40-45 tane çıkıyor.
- Daha sonra üzerlerine yumurta sarısını sürelim.
- Çatalla üstlerini çizelim ve 180 derece evvelce ısıtılmış fırında yaklaşık 30 dk pişirelim.
- Tatlımız fırında pişerken 13 fincan su, 13 fincan şeker bir kapta karıştırıp eritelim (şerbeti pişirmiyoruz!) Tatlı çıktığı üzere şerbeti dökelim ve afiyetle yiyelim.
Şip Şak Şekerpare Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
