Şip Şak Ev Usülü İskender Tarifi

Şip Şak Konut Yolu İskender Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet bayat ekmek
- 1 paket hazır et döner
- 3 kaşık tereyağı
Sos için;
- 1 kaşık tereyağı
- 1 kaşık domates sosu
- Tuz
- Nane
- Kırmızıbiber
- Pul biber
- 3 bardak su
Üzeri için ;
- Yanına 1 kaşık yoğurt
- 2 kaşık tereyağı
Şip Şak Konut Yolu İskender Tanımı Nasıl Yapılır?
- Ekmeği tabağımızda küçük küçük keselim.
- Tavamıza yağ falan damlatmadan direk hazır dönerimizi kısık ateşte kızartalım.
- Ekmek ve iskender sosunu yapalım bu ortada birinci olarak tereyağımızı eritelim.
- 1 kaşık üzerine biber ve domates sosunu ekleyip kavuralım.
- Hemen akabinde baharatların ve tuzum tamamını atarak biraz karıştıralım. Ve aralık vermeden 2- 3 bardak suyu ekleyip ortalama 10 -15 dakika pişirelim.
- Ayrı bir tavada 3 kaşık tereyağınıda eritelim.
- Tüm materyallerimizi birleştirelim.
- Ekmeklerin üzerine eşit biçimde sosumuzdan yayalım.
- Üzerine dönerimizi yerleştirip sostan tekrar dökelim.
- En son erittiğimiz tereyağınıda her yerine gezdirelim.
- 1 kaşık kadar yoğurdu da yanına koyup sıcak servis edelim.
Afiyetlerrr olsun👍👍👍👍👍.
Şip Şak Mesken Tarzı İskender Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








