Şinitzel
Şinitzel Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet tavuk göğsü
- Kekik
- Tuz
- Köri
- Kırmızı toz biber
- Karabiber
Bulamak için ;
- Galeta unu
- Un
- Yumurta
Sos için ;
- 1 şişe maden suyu
- 1 çay bardağı süt
Şinitzel Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tavuk göğsü yanlamasına kesilir ince halde. Sos için bir kapta madensuyunu, sütü baharatlarıı karıştırıyoruz.
- İçine tavukları koyup 1 2 saat bekletiyoruz. Galeta unu bir tabağa, unu farklı bir tabağa ve yumurtayı çırpıp başka bir tabağa koyuyoruz.
- Tavukları evvel una sonra yumurtaya en son galetaya batırıp hazırlıyoruz.
- Bir tavaya yag koyup hafif kızdırıyoruz ve tavukları dizip artlı önlü kızartıyoruz ve servise hazır. Afiyet olsun 🤗.
Şinitzel Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













