Simit Tadında Pide
Simit Tadında Pide Tanımı İçin Malzemeler
- 1.5 su bardağı oda sıcaklığında su
- 1 instat maya
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 3.5-4 su bardağı un (kontrollü ekleme yapın)
İç materyali için;
- 1 su bardağı kaşar rendesi
- Sucuk
Üzeri için;
- Haşhaş, susam, çörek otu ya da çekirdek bu tercih size kalmış
- 2 yemek kaşığı pekmez
- Yarım çay bardağı su
Simit Tadında Pide Tanımı Nasıl Yapılır?
- Maya su ve şekeri güzelce karıştırıp bir kaç dakika bekleyin. Sonra sıvı yağ tuz unu ekleyin. Ele yapışmayan ancak sertte olmayan bir hamur elde edelim. Hamuru mayalanması için sarın ve yarım saat bekletin.
- Kaşarı rendeleyip sucukları keselim (her bir pide için 3 adet sucuk ortalama 2-2. 5 yemek kaşığı kaşar peyniri) 2 yemek kaşığı pekmezi yarım çay bardağı su ile açalım. Şayet pekmeziniz daha ağırsa 1 yemek kaşığı olarak kullanabilirsiniz.
- Öncelikle hamuru tezgaha alalım ve mandalina büyüklüğünde hamur koparalım 8 adet çıkıyor. Hamurları elimiz ile azıcık açıp içine peyniri koyalım ve poğaça katlar üzere katlayıp bir rulo yapalım.
- Sonra sırasıyla evvel pekmezli suya akabinde susam ya da haşhaşa batırıp tepsiye alalım.
- Bütün hamur bitince ortasına çizik atıp pide biçimini verelim ve sucukları koyalım.
- Önceden ısıtılmış fırında 200 derece 15 dk pişirdim fansız ayarda. Pişince üzerini nemli bir bezle kapatıp biraz dinlendirin afiyet olsun.
Simit Tadında Pide Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


















