Simit Poğaça

Simit Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 7 su bardağı un
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 buçuk tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı kuru maya

Sosu için;

  • 2 yemek kaşığı pekmez
  • Yarım çay bardağı su

Üzeri için;

  • Küncü

İçine;

  • 100 gr kaşar peyniri

Simit Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Un harici bütün gereçleri kabımıza ekliyoruz ,güzelce çırpıp yavaşça unumuzu eklemeye başlıyoruz.
  2. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğuruyoruz.
  3. Hamurumuzu 30 dakika mayalandırıyoruz.
  4. Mayalanan hamurumuzu küçük bezeler haline getirip içerisine uzun ince kestiğimiz kaşar peynirini katıyoruz.
  5. İsterseniz yuvarlak hal de verebilirsiniz ben uzun ince form verdim.
  6. Pekmez ve suyumuzu karıştırıp başka bir kaba da küncümüzü ekliyoruz.
  7. Önce sosa sonra da küncüye banıp tepsiye diziyoruz.
  8. Üzerine bıçak yardımı ile minik kesikler atıp 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
  9. Dilediğiniz biçimde servis edebilirsiniz.Şimdiden afiyet olsun🌺.

Simit Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yoğurtlu Brokoli Salatası
Balık Menüm
Çiçek Kurabiye
Lokum Gibi Enfes Soslu Antrikot
Siyah Pirinçli Sütlaç
Sebze Çorbası (Vitamin Deposu)
Hdabla | © 2025 |