Simit Pizza

Simit Pizza Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
  • 1 paket kuru maya
  • 1,5 yemek kaşığı toz şeker
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 700 gram un

Üzeri için;

  • Kavrulmuş susam
  • 1/2 (yarım) çay bardağı pekmez
  • 1/2 (yarım) çay bardağı su
  • Sucuk
  • Domates
  • Biber
  • Kaşar rendesi

Simit Pizza Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak ılık süt, ılık su, şeker ve maya karıştırılır. (5-10 dakika maya aktive olması beklenir).
  2. Ardından sıvı yağ, tuz ve un(kontrollü ekleyin) eklenir ve yumuşak kıvamda hamur yoğrulur. (üstü kapatılarak 1 saat dinlendirilir).
  3. Hamur uygunca dinlenip kabardıktan sonra küçük küçük modüllere ayrılır.
  4. Küçük küçük ayrılmış hamurlara su bardağı ile bastırılır ve pekmez+su karıştırılarak hamur üzerine fırça ile sürülür.
  5. Hamura susam serpilir. İstediğiniz gereçler çay bardağı ile açılan çukura sucuk, domates, biber ve kaşar eklenir.
  6. 200°c fırında 25 dakika pişirilir. (5dakika fırını kapattıktan sonra içini çekmesi için kapalı fırında bekletilir. Afiyet olsun.

Simit Pizza Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Bir Kaşık Kremayla Yozgat Somunu
Meyveli Semizotu Salatası
Dışarda Yemeye Son Ev Yapımı Yumuşacık Tavuk Burger Tarifi (Videolu)
Bol Şerbetli Kabak Tatlısı
Pirinçli Kabak Yemeği
İpek Gibi Kıvamı İle Spoonful Tarifi
Hdabla | © 2025 |