Simit Pizza
Simit Pizza Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
- 1 paket kuru maya
- 1,5 yemek kaşığı toz şeker
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 700 gram un
Üzeri için;
- Kavrulmuş susam
- 1/2 (yarım) çay bardağı pekmez
- 1/2 (yarım) çay bardağı su
- Sucuk
- Domates
- Biber
- Kaşar rendesi
Simit Pizza Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak ılık süt, ılık su, şeker ve maya karıştırılır. (5-10 dakika maya aktive olması beklenir).
- Ardından sıvı yağ, tuz ve un(kontrollü ekleyin) eklenir ve yumuşak kıvamda hamur yoğrulur. (üstü kapatılarak 1 saat dinlendirilir).
- Hamur uygunca dinlenip kabardıktan sonra küçük küçük modüllere ayrılır.
- Küçük küçük ayrılmış hamurlara su bardağı ile bastırılır ve pekmez+su karıştırılarak hamur üzerine fırça ile sürülür.
- Hamura susam serpilir. İstediğiniz gereçler çay bardağı ile açılan çukura sucuk, domates, biber ve kaşar eklenir.
- 200°c fırında 25 dakika pişirilir. (5dakika fırını kapattıktan sonra içini çekmesi için kapalı fırında bekletilir. Afiyet olsun.
Simit Pizza Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















