Simit Kebabı
Simit Kebabı Tanımı İçin Malzemeler
- 2 yemek kaşığı ince bulgur
- 250 gram kıyma
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası(ben tatlı kullandım
- 1 kapya biber
- 3 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 yemek kaşığı zeytinyağ
Servis için;
- 1 adet soğan
- Sumak
- Zeytinyağ
- Tuz
- Limon
Simit Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bulgurun üzerine geçecek kadar sıcak su koyup üzerini kapatın.
- Kapya biber,sarımsak,pul biber,tuz,karabiber,salçalar ve zeytinyağı robottan çekin ya da kapya biberi ve sarımsağı püre kadar küçük doğrayın.
- Bulgura kıymayı ekleyin,robottan geçen püreyi/doğranmış biber ve sarımsakları ekledikten sonra baharatları ekleyin ve yoğurun.
- Şişlere geçirip 15-20 dk buzdolabında dinlendirin.
- Az yağlı bir tava da/ızgara da pişirin.
- Servis için soğanı piyazlık doğradıktan sonra sumak ile karıştırın ,üzerine zeytinyağ ve tuzu gezdirin.
- Yanında limon ile de servis edebilirsiniz. Afiye olsun.
Simit Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








