Simit Börek

Simit Börek Tanımı İçin Malzemeler
- 4 su bardağı un
- 1,5 su bardağı su (un kalitesine nazaran değişebilir)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı toz maya
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 200 gram eritilmiş tereyağı(yufkalara sürmek için)
- Yarım çay bardağı pekmez
- 1 çay bardağı su (kenarları için)
İç harcı için:
- 750 gram patates (haşlanmış ezilmiş olacak)
- Yarım çay bardağı zeytin yağı
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber (tavada gereçleri süratlice karıştırıp soğut)
Simit Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamuru için unu karıştırma kabına alıp ortasını havuz üzere açalım.
- Ilık su,şeker ve mayayı ekleyerek hafif karıştıralım ve 5 dakika bekleyerek mayayı etkinleştirelim.
- Daha sonra tuzu ek ederek ne sert ne de yumuşak bir hamur elde edelim.
- Hamurun üzerini hava almayacak halde kapatıp yarım saat bekletelim.
- Süre dolunca hamuru iki eşit kesime bölüp beze haline getirerek tekrardan 15 dakika daha dinlendirelim zira daha kolay açılması için.
- Süre sonunda hamuru açalım ortasına tereyağı sürüp katlayarak buzdolabında yarım saat bekletelim.
- Soğuyan hamuru alıp açalım içine patatesli harcı yayıp üzerine kaşar peyniri serpelim.
- Rulo formunda yuvarlayalım.
- Ortalama iki parmak eninde keselim.
- Kestiğimiz hamurun kenarlarını evvel pekmezli suya sonra susama bulayalım.
- Fırın tepsisine dizelim.
- Önceden ısıtılmamış 180 derece fırında fanlı ayarda nar üzere kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun 😋.
Simit Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












