Simit Açma ( Bayatlamayan Yumuşacık Simit )

Simit Açma ( Bayatlamayan Yumuşacık Simit ) Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı made.suyu
- 1 su bardağı sıvı i yağ
- 1 çay bardağı şeker
- 2 tane yumurta
- 1 yemek kaşığı tuz
- 6 buçuk 7 su su bardağı un ( azaltılıp çoğaltılabilir)
Sürmek için;
- 100 gram tereyağı
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
Üstü için;
- 1 kase susam
- Yarım su bardağı su
- Yarım çay bardağı pekmez
Simit Açma ( Bayatlamayan Yumuşacık Simit ) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yoğurma kabınızın içine ılık sütü ,şekeri ve mayayı koyunuz güzelce karıştırınız.
- Sonra oda ısısındaki maden suyunu ,sıvı yağını ,yumurtayı, tuzu ekleyiniz en son unu denetimli olarak ek ediniz.
- Ele yapışmayan çok yumuşak bir hamur yoğurunuz.
- Sonra ustunu kapatıp mayalanıncaya kadar bekletiniz.
- Mayalanan hamuru 18 bezeye ayırınız.
- Tereyağını eritiniz ve sıvı yağıyla karıştırınız bezeleri tek tek yağa batırınız kenara koyunuz.
- Sonra birinci koyduğunuz bezeden başlayarak elinizle bastırarak açabildiğiniz kadar açınız.
- Rulo yapınız ve biçim veriniz.
- Önce pekmezli suya sonra susama bulayınız.
- Hepsine tıpkı süreci yapınız.
- Fırın tepsisine yağlı kağıt seriniz.
- Elinizle üzerlerine hafif bastırınız sonra tepsi mayası yapınız.
- Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında altı üstü güzelce kızarana kadar pişiriniz.
Not : pişirme mühleti fırından fırına değişir. Detay görüntüler için instagram sayfamı takip edebilirsiniz.
Simit Açma ( Bayatlamayan Yumuşacık Simit ) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













