Simit
Simit Tanımı İçin Malzemeler
Hamur için:
- 7,5 su bardağı un (kontrollü ekleyin)
- 3 su bardağı ılık su
- 2 yemek kaşığı şeker
- 3 tatlı kaşığı tuz
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 paket instant maya (kuru maya) yahut yarım paket yaş maya (bu tanımda instant maya kullandım)
Kaplama için:
- 1 çay bardağı üzüm pekmezi
- 1 çay bardağı su
- 1,5 su bardağı kavrulmuş susam
Simit Tanımı Nasıl Yapılır?
- Ilık su, şeker ve mayayı bir kaba alın, maya eriyene kadar karıştırıp 5 dakika bekletin.
- Üzerine unu, tuzu ve sıvı yağı ekleyip yumuşak ancak ele yapışmayan bir hamur yoğurun.
- Hamuru streç sinemayla kapatıp 45-60 dakika mayalanmaya bırakın.
- El biraz yağlanarak hamur avuç içi kadar bezelere ayrılır.
- Her bezeyi uzun rulolar haline getirip iki ucunu burarak simit hali verin.
- Pekmez ve suyu bir kapta karıştırın. Simitleri evvel pekmezli suya, sonra susama bulayın.
- Simitleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
- Önceden ısıtılmış 200°c fırında 20-25 dakika üzeri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun!😋.
Simit Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








