Simit

Simit Tanımı İçin Malzemeler

Hamur için:

  • 7,5 su bardağı un (kontrollü ekleyin)
  • 3 su bardağı ılık su
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 3 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket instant maya (kuru maya) yahut yarım paket yaş maya (bu tanımda instant maya kullandım)

Kaplama için:

  • 1 çay bardağı üzüm pekmezi
  • 1 çay bardağı su
  • 1,5 su bardağı kavrulmuş susam

Simit Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Ilık su, şeker ve mayayı bir kaba alın, maya eriyene kadar karıştırıp 5 dakika bekletin.
  2. Üzerine unu, tuzu ve sıvı yağı ekleyip yumuşak ancak ele yapışmayan bir hamur yoğurun.
  3. Hamuru streç sinemayla kapatıp 45-60 dakika mayalanmaya bırakın.
  4. El biraz yağlanarak hamur avuç içi kadar bezelere ayrılır.
  5. Her bezeyi uzun rulolar haline getirip iki ucunu burarak simit hali verin.
  6. Pekmez ve suyu bir kapta karıştırın. Simitleri evvel pekmezli suya, sonra susama bulayın.
  7. Simitleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
  8. Önceden ısıtılmış 200°c fırında 20-25 dakika üzeri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun!😋.

Simit Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Domates Sosu
Margarinsiz Tatlı Kurabiye
Chia Puding (En Lezzetli Hali)
Havuçlu Çorba
Chia Tohumlu Çilekli Detoks Smoothie
Uzak Doğu Usulü Mantarlı Lahana Turşusu Kavurma
Hdabla | © 2025 |