Sıkıcık Çorbası (Yöresel)

Sıkıcık Çorbası (Yöresel) Tanımı İçin Malzemeler
Köftesi için;
- 1 su bardağı ince bulgur (köftelik)
- 1 su bardağı +yarım çay bardağı sıcak su
- 1 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı toz tarhana
- 1 yemek kaşığı salça
- 3 diş rendelenmiş sarımsak
- 1 silme tatlı kaşığı nane
- 1 tepeleme çay kaşığı tuz
Çorba için;
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet kuru soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 çay kaşığı tuz
- 6,5 su bardağı su
Üzeri için;
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı pulbiber
Sıkıcık Çorbası (Yöresel) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Önce ince bulguru bir kaba koyun üzerine sıcak suyu koyup 15 dakika kabın üzeri kapalı bir halde bekletin.
- Sarımsakların kabuklarını soyup rendeleyin bekleyen bulgura köfte için olan bütün gereçleri ekleyip karıştırın yoğurun.
- Yoğurduğunuz harçtan küçük modüller koparıp misket büyüklüğünde yuvarlayın.
- Çorba için tencereye tereyağı ve sıvı yağ koyun yağ eridikten sonra kabuklarını soyup yemeklik doğranmış kuru soğanı katıp soğanlar sararana kadar kavurun.
- Ardından salçayı ekleyin bir dakika kavurun sonra 6 buçuk su bardağı su ek edip karıştırın kaynamaya bırakın su kaynayınca tuz ekleyin. Akabinde köfteleri çorbaya dökün karıştırın kaynayana kadar açık ateşte kaynayınca kısık ateşte 20 dakika pişirin.
- Çorba piştikten sonra üzeri için sarımsakları soyup rendeleyin ve yoğurtla bir arada karıştırın çırpın.
- Bir tavada tereyağını ve sıvı yağ eritin yağ eridikten sonra pulbiber ekleyip kızdırın.
- Pişen çorbayı servis tabağına alın ve üzerine sarımsaklı yoğurdu gezdirin onun da üzerine kızdırılmış yağ gezdirin. Afiyet olsun.
Sıkıcık Çorbası (Yöresel) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
