Şıhıl Mahşi Dolması (Kabaklı)

Şıhıl Mahşi Dolması (Kabaklı) Tanımı İçin Malzemeler
- 11 tane ince küçük kabak
- 2 tane kuru soğan
- 300 gram kıyma
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- Yarım demet maydanoz
- 1 yemek kaşığı biber 1 yemek kaşığı domates salçası
- Karabiber
- Kimyon
Kızartmak için;
- Sıvı yağ
İç harcını pişirmek için;
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
Sosu için;
- Yarım yemek kaşığı domates
- Yarım yemek kaşığı da biber salçası
- 2 diş sarımsak
Şıhıl Mahşi Dolması (Kabaklı) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bir besmele bin şükürler başlayalım inşaallah. Kabaklar yıkanıp içleri oyulur sıvı yağda kızartılır.
- Tereyağı ve sıvı yağ tavaya konur soğanlar küçük küçük doğranır rengi dönene kadar çevrilir kıymayı ek edip biraz pişirilir haşlanmış nohut salçaları baharatları maydanozu ve tuz konur yarım çay bardağı su koyup 5 dakika pişirilir.
- Biraz soğuyunca kabakların içi sıkı bir halde doldurulur tepsiye dizilir üzerine salçalı sos yapıp sarımsakları doğrayıp ek edip kabakların üzerine dökülür.
- 180 derecede yarım saate yakın pişirilir istenilirse yoğurt dökülerek servis yapılır yapıp yiyenlere afiyet olsun harika bir yemek de çok hafif yediğinizin sayısı belirli olmuyor afiyet olsun.
Şıhıl Mahşi Dolması (Kabaklı) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











