Sigara Böreği (Buzluk İçin)
Sigara Böreği (Buzluk İçin) Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yufka
İç harcı için;
- Ortalama 1 su bardağı çökelek(istediğiniz peyniri kullanabilirsiniz)
- Maydanoz
- Çeyrek su bardağı sıvı yağ
- Tuz
- Karabiber
- Kimyon
~artık göz kararı yaptığım için materyalleri ortalama olarak yazdım 2 yufka için kâfi ölçü dilerseniz azaltıp çoğaltabilirsiniz.~
Sigara Böreği (Buzluk İçin) Tanımı Nasıl Yapılır?
- 1 yufkayı yarım ay halinde katladıktan sonra 2 sefer daha katlayıp ortadan kesip porsiyonluk yufkayı hazır edin. (dilerseniz bu adımdan sonra tekrar ortadan kesip daha küçük börekler de elde edebilirsiniz,görselde 2 hâli de mevcut).
- Yufkanın geniş kısmına yarım kaşık harçtan koyun kenarlardan kıvırıp sarın ve ucunu ıslatıp kapatın.
- Buzluk poşetinde havasını aldırıp saklayabilirsiniz.
- Dilediğiniz vakit çıkarıp buzu çözüldükten sonra kızgın yağda pişirip yiyebilirsiniz afiyet olsun.
Sigara Böreği (Buzluk İçin) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










