Şifalı Tavuk Çorbası

Şifalı Tavuk Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 200 gr tavuk göğüs
- 2 adet küçük soğan
- 3 adet sarımsak
- 1 adet havuç
- 1 tatlı kaşığı tuz (haşlarken kullanalacak)
- 1 su bardağı tavuk suyu
- 3 su bardağı sıcak su
- Yarım çay bardağı tel şehriye
- Tatlı kaşığı tuz
- Tatlı kaşığı nane
- 1 çay kaşığı pulbiber
- 1 çay kaşığı karabiber
Terbiyesi için;
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- 2 su bardağı ılık su
Şifalı Tavuk Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tavuk etini uygun bir tencereye alın, 2 soğanı ikiye bölün ve 3 diş sarımsak bölün içine atın tuz ekleyin.
- Üzerini geçecek kadar su ek ettikten sonra haşlamaya bırakalım ,haşlanırken orta ara üzerinde olusan köpükleri temizleyelim.
- Tavuğumuz haşlandıktan sonra suyun içerisinden alalım ve tavuk suyunu da bir süzgeçten geçirerek bir kenara alalım.
- O sıra kalan soğanları ve sarımsağı içinden alınıyor.
- Tavuk göğsümüz soğuduktan sonra didikleyelim.
- Çorba tenceresine tavuk suyunu, sıcak suyu ve didiklenmiş tavuk etlerini ekleyip kaynatalım.
- Kaynadıktan sonra içerisine tel sehriyeleri küçük kesilmiş havucu ek edip karıştırın.
- Terbiyesi için limon suyu, un ve suyu çırparak çorbaya ek edelim.
- Çorbamızı kısık ateşte, orta ara karıştırarak pişmeye bırakalım.
- Şehriyeler pişmeye yakın tuz, nane, isteğe bağlı pul biber ve karabiber serperek 5 dakika kadar kaynattıktan sonra ocaktan alalım.
Afiyet olsun 🥰.
Şifalı Tavuk Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

