Şifalı Et Haşlama

Şifalı Et Haşlama Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım kg kemikli ya da kemiksiz dana incik
  • 1 adet soğan
  • 2 orta uzunluk patates
  • 2 adet havuç
  • 2 kol kereviz sapı
  • 3 adet defne yaprağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kekik
  • Biberiye

Sosu için;

  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1 limonun suyu
  • 4-5 diş rendelenmiş sarımsak
  • Pul biber

Şifalı Et Haşlama Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Düdüklü tencerede, et üstüne tuz, karabiber, kekik, biberiye ve defne yaprağıyla yaklaşık 15 dakika haşlanır.
  2. Sürenin sonunda kapak açılıp iri biçimde doğramış olduğumuz havuç, patates, soğan tencereye eklenir üzerine kereviz sapını doğramadan eklenir.
  3. Patatesleri yumuşacık olana kadar pişirilir. ( benim düdüklü tenceremde yaklaşık 15-20 dk içinde pişti).
  4. Patateslerde yumuşak olunca sos bir kasede karıştırılıp yemeğin üzerine eklenir ve kereviz sapı yemeğin içinden çıkarılır.

Çok lezzetli, sağlıklı, kış günlerinde bağışıklığı güçlendiren eksiksiz bir yemek oluyor deneyecek herkese afiyet şifa olsun.

Şifalı Et Haşlama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Airfryer’da Tavuklu Patates Sandalı
Dolgulu Limonlu Kurabiye
Tam Kıvamında Aşure Tarifi
Meyveli Yaş Pasta
Çikolatalı Cookies
Güveçte Beşamel Soslu Tavuklu Karnabahar (Çok Güzel Çok)
Hdabla | © 2025 |