Şifa Niyetine Tavuk Suyu Tarifi

Şifa Niyetine Tavuk Suyu Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kg tavuk kemiği
  • 2,5-3 lt su
  • 1 adet soğan
  • 1 küçük kesim taze zencefil
  • 1 diş sarımsak
  • 1 adet defne yaprağı
  • Tuz
  • Karabiber

Şifa Niyetine Tavuk Suyu Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kemikleri bir kaç saat soğuk suda bekletip, peçete ile kurutuyoruz.
  2. Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine dizip, üzerine karabiber ve tuz ekleyip, 180 derece fırında 45 dk pişiriyoruz.
  3. Pişen kemiklerimizi tencereye aktarıp üzerine suyunu ve kalan gereçleri ekleyip, kaynatıyoruz.
  4. Kaynadıktan sonra altını kısıp, üzerinde oluşan köpükleri topluyoruz. Şu da eksilme olabilir, sıcak şu ekleyebilirsiniz üstüne. Bu halde altı kısık 8 saat pişiyoruz.
  5. 8 saat sonunda süzgeçte süzdürüyoruz ve tavuk suyunu oda sıcaklığına gelmesi için bekletiyoruz.
  6. Kemik üzerindeki etleri ayırıp, çorba ve pilavlarınız da kullanabilirsiniz.
  7. Oda sıcaklığına gelen tavuk suyunu buzdolabında 24 saat bekletiyoruz. Hem tadı tam oturmuş olacaktır hem de biraz jelleşme olacaktır.
  8. Ertesi gün buzluk poşetlerine porsiyonlayıp, buzlukta 6 ay saklayabilirsiniz.

Not:Eğer kuzu kemik suyundaki üzere bir jelleşme istiyorsanız, tavuk ayağınıda kullanabilirsiniz. Ülkemiz de pek yaygın olmadığı için tarife eklemedim.

Şifa Niyetine Tavuk Suyu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tart Kalıbında Çikolata Soslu Kek
Hamsi Kuşu
Portakal Dilimli Kurabiye
Lezzetlimi Lezzetli Pratik Tahinli Kurabiye
Yoğurtlu Mor Lahana Salatası
Kuzugöbeği Mantarı Kavurması
Hdabla | © 2025 |