Şifa Niyetine Tavuk Suyu Tarifi
Şifa Niyetine Tavuk Suyu Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kg tavuk kemiği
- 2,5-3 lt su
- 1 adet soğan
- 1 küçük kesim taze zencefil
- 1 diş sarımsak
- 1 adet defne yaprağı
- Tuz
- Karabiber
Şifa Niyetine Tavuk Suyu Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kemikleri bir kaç saat soğuk suda bekletip, peçete ile kurutuyoruz.
- Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine dizip, üzerine karabiber ve tuz ekleyip, 180 derece fırında 45 dk pişiriyoruz.
- Pişen kemiklerimizi tencereye aktarıp üzerine suyunu ve kalan gereçleri ekleyip, kaynatıyoruz.
- Kaynadıktan sonra altını kısıp, üzerinde oluşan köpükleri topluyoruz. Şu da eksilme olabilir, sıcak şu ekleyebilirsiniz üstüne. Bu halde altı kısık 8 saat pişiyoruz.
- 8 saat sonunda süzgeçte süzdürüyoruz ve tavuk suyunu oda sıcaklığına gelmesi için bekletiyoruz.
- Kemik üzerindeki etleri ayırıp, çorba ve pilavlarınız da kullanabilirsiniz.
- Oda sıcaklığına gelen tavuk suyunu buzdolabında 24 saat bekletiyoruz. Hem tadı tam oturmuş olacaktır hem de biraz jelleşme olacaktır.
- Ertesi gün buzluk poşetlerine porsiyonlayıp, buzlukta 6 ay saklayabilirsiniz.
Not:Eğer kuzu kemik suyundaki üzere bir jelleşme istiyorsanız, tavuk ayağınıda kullanabilirsiniz. Ülkemiz de pek yaygın olmadığı için tarife eklemedim.
Şifa Niyetine Tavuk Suyu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











