Şifa Deposu Terbiyeli Tavuk Çorbası
Şifa Deposu Terbiyeli Tavuk Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kesim tavuk göğsü
- Haşlamak için su
Çorba için;
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 küçük havuç
- 1 orta uzunluk diş sarımsak
- 1 çay bardağı tel şehriye
Terbiyesi için;
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 3 yemek kaşığı un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Büyük yarım limon suyu
- 1 yumurta sarısı
- Yarım bardaktan biraz fazla ılık su
Şifa Deposu Terbiyeli Tavuk Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle geniş bir tencereye tavuğumuzu alıp içerisine biraz tuz ekledikten sonra tencerenin ağzına kadar oda sıcaklığında su ile ocağa alıyoruz.
- Tavuk haşlandıktan sonra suyun içinden alıp ister didikleyin isterseniz bıçak yardımıyla küp küp doğrayın.
- Ayrı bir tencerede bir yemek kaşığı tereyağı 2 yemek kaşığı sıvı yağ eritin içerisine rendenin ince yeriyle rendelenmiş havucu ve bir diş ezilmiş sarımsağı ekleyip havuçlar rengini döndürene kadar kavurun.
- Ardından içerisine tavuk suyunu ve tel şehriyeyi koyup bu halde 15-20 dakika şehriyeler şişene kadar pişirin.
- Bir kavanoz ya da kasede meyhanenin tüm gereçlerini ılık su ile çırpın.
- Bir süzgeç yardımıyla yavaşça çorbayı ekleyin ki kesilmesin.
- Bu biçimde de bir 15-20 dakika kısık ateşte kaynatıp kıvamına nazaran su ekleyebilirsiniz.Afiyet şifa olsun.
Şifa Deposu Terbiyeli Tavuk Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








