Şifa Deposu Tavuk Çorbası

Şifa Deposu Tavuk Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 300 gram haşlanmış tavuk eti (ben küçük küçük doğradım, yemesi daha kolay oluyor) (göğüs ,but karışık kullandım)
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı tepeleme tereyağı
  • 1 yemek kaşığı tepeleme domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı (silme) biber salçası
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı (silme) karabiber/ pulbiber (isteğe göre)
  • Varsa 2 su bardağı tavuk suyu
  • 700 litre su

Şifa Deposu Tavuk Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tencereye yağı koyup eriyince unu ekleyip 5 dk orta ateşte kavuralım.
  2. Sonra salçayı ekleyip 2 dk daha kavuralım.
  3. Sonra kaynamış sudan 1 su bardağı ekleyip tel karıştırıcı ile süratlice karıştıralım.
  4. Nane ve baharatları ekleyelim.
  5. Suyu denetimli halde ekleyelim.
  6. Çorbanın kıvamı olağandan ağır olmalı.
  7. Tavukları ekleyelim ve 10 dk ağzı kapalı olarak pişirelim. Afiyet olsun.

Şifa Deposu Tavuk Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Truff (Pratik Kahve Yanına)
Beyti Kebap
Kerebiç
Mantı Salatası
Çay Saati Menüsü 4
Fırında Soslu Tavuk Kanat Ve Pirzola
Hdabla | © 2024 |