Şifa Deposu Tavuk Çorbası

Şifa Deposu Tavuk Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 300 gram haşlanmış tavuk eti (ben küçük küçük doğradım, yemesi daha kolay oluyor) (göğüs ,but karışık kullandım)
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı tepeleme tereyağı
- 1 yemek kaşığı tepeleme domates salçası
- 1 tatlı kaşığı (silme) biber salçası
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı kuru nane
- 1 çay kaşığı (silme) karabiber/ pulbiber (isteğe göre)
- Varsa 2 su bardağı tavuk suyu
- 700 litre su
Şifa Deposu Tavuk Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tencereye yağı koyup eriyince unu ekleyip 5 dk orta ateşte kavuralım.
- Sonra salçayı ekleyip 2 dk daha kavuralım.
- Sonra kaynamış sudan 1 su bardağı ekleyip tel karıştırıcı ile süratlice karıştıralım.
- Nane ve baharatları ekleyelim.
- Suyu denetimli halde ekleyelim.
- Çorbanın kıvamı olağandan ağır olmalı.
- Tavukları ekleyelim ve 10 dk ağzı kapalı olarak pişirelim. Afiyet olsun.
Şifa Deposu Tavuk Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






