Sıcak Su İle Jalapone Turşusu
Sıcak Su İle Jalapone Turşusu Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kg jalapone biberi
- 1 baş sarımsak
- 15-20 adet nohut
- 4 çay kaşığı tane karabiber
- 3.5 çay bardağı sirke
- 4 tatlı kaşığı kaya tuzu
- 4 tatlı kaşığı şeker
- Sıcak su
3 yarımlık kavanoz 1 adet 300 ml kavanoz 4 adet yeni kavanoz kapağı
Sıcak Su İle Jalapone Turşusu Tanımı Nasıl Yapılır?
- Biberlerimizi halka halka doğrayalım.
- Kavanozların tabanına 5-6 adet nohut koyalım.
- 1 er çay kaşığı tane karabiber koyalım.
- 2şer diş sarımsağı kavanozların tabanına keserek koyalım.
- Kestiğimiz biberleri kavanozlara yerleştirelim.
- Biberlerin üzerine 2 şer sarımsağı keserek koyalım.
- Yarımlık kavanozlara 1 tatlı kaşığı, küçük kavanoza 1 silme tatlı kaşığı şeker koyalım.
- Yarımlık kavanozlara 1 tatlı kaşığı, küçük kavanoza 1 silme tatlı kaşığı kaya tuzu koyalım.
- Yarımlık kavanozlara 1 çay bardağı, küçük kavanoza yarım çay bardağı sirke koyalım.
- Kavanozların üzerini sıcak su ile dolduralım.
- Kaynattığımız kapaklarımızla sıkıca kapatalım ve bir bezin üzerine aykırı çevirelim.
- 1 gün bekledikten sonra kavanozlarımızı çevirip rafa kaldırabiliriz. Turşularımız 1 hafta sonra hazır. İstediğimiz vakit tüketebiliriz.
Sıcak Su İle Jalapone Turşusu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
















