Sıcak Bulgur

Sıcak Bulgur Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 çay bardağı köftelik sarı bulgur
  • 1 orta uzunluk soğan
  • 2 yemek kaşığı tepeleme domates salçası
  • Yarım tatlı kaşığı karabiber (emziren anneler çok daha az koyabilir)
  • İsteğe nazaran kırmızı pulbiber (emziren anneler koymasın)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı kadar sıvı yağ
  • 3 su bardağı sıcak su
  • (isteğe nazaran kavurma, şayet kavurma koyacaksınız yağını denetimli tutun)

Sıcak Bulgur Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Sıvı yağı tencereye alalım ,içerisine soğanları küp küp yemeklik doğrayarak yumuşayıncaya pembeleşinceye kadar kavuralım.
  2. Sonrasında salçayı ekleyelim kokusu çıkana kadar kavuralım.
  3. Sıcak suyu ekleyip tuzu ve biberlerini de bu esnada koyalım.
  4. 5 dakika kadar kaynatalım. (eğer kavurma koyacaksınız bu esnada koyuluyor).
  5. Köftelik bulguları ekleyelim ve 3-4 dk karıştırarak suyunu çekene kadar karıştırarak pişirelim.
  6. Biraz da elle yoğurduktan sonra soğutmadan afiyetle yemeye başlayabilirsiniz.

Sıcak Bulgur Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Pamuk Gibi Peynirli Poğaça
Tereyağlı Katmer Poğaça
Hamur Yoğurma Makinesinde Etsiz Çiğköfte
Beyaz Peynirli Pancar Salatası
Tarçınlı Cevizli Kurabiye
Patates Dizmesi (Tencerede Aşırı Lezzetli)
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet