Sıcak Bulgur

Sıcak Bulgur Tanımı İçin Malzemeler
- 3 çay bardağı köftelik sarı bulgur
- 1 orta uzunluk soğan
- 2 yemek kaşığı tepeleme domates salçası
- Yarım tatlı kaşığı karabiber (emziren anneler çok daha az koyabilir)
- İsteğe nazaran kırmızı pulbiber (emziren anneler koymasın)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay bardağı kadar sıvı yağ
- 3 su bardağı sıcak su
- (isteğe nazaran kavurma, şayet kavurma koyacaksınız yağını denetimli tutun)
Sıcak Bulgur Tanımı Nasıl Yapılır?
- Sıvı yağı tencereye alalım ,içerisine soğanları küp küp yemeklik doğrayarak yumuşayıncaya pembeleşinceye kadar kavuralım.
- Sonrasında salçayı ekleyelim kokusu çıkana kadar kavuralım.
- Sıcak suyu ekleyip tuzu ve biberlerini de bu esnada koyalım.
- 5 dakika kadar kaynatalım. (eğer kavurma koyacaksınız bu esnada koyuluyor).
- Köftelik bulguları ekleyelim ve 3-4 dk karıştırarak suyunu çekene kadar karıştırarak pişirelim.
- Biraz da elle yoğurduktan sonra soğutmadan afiyetle yemeye başlayabilirsiniz.
Sıcak Bulgur Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
