Şerit Poğaça

Şerit Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 3 bardak süt
  • 3 bardak ılık su
  • 5 yemek kaşığı yoğurt (ben mesken yoğurdu kullanıyorum)
  • 5 yemek kaşığı toz şeker (çok şekerli isteyen 6 da yapabilir)
  • 2 yemek kaşığı tuz
  • 2 su bardağı sıvı yağ
  • 2 paket toz maya (büyük paketiniz varsa 2 yemek kaşığı toz maya bırakın)
  • 4 adet yumurta (2 adedinin sarısını üzerine vurmak için ayıralım)
  • 5 yemek kaşığı maden suyu (eklemek zarurî değildir)
  • 3 yemek kaşığı sirke (hangi sirke olacağı fark etmez)
  • Aldığı kadar un

İç harcı için;

  • Peynir (isteğe nazaran farklı harçlar da bırakabilirsiniz)

Üzeri için;

  • Yetecek kadar yumurta sarısı ve susam

Şerit Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle un haricinde ki tüm materyallerimizi derin bir kaba alalım, elimizle karıştıralım. Akabinde unu denetimli halde ekleyelim. Yoğuralım.
  2. Hamurumuz kulak göğsü kıvamında ele yapışmayacak biçimde olduğunda yoğurma sürecini bırakalım.
  3. Kıvam alan hamurumuzu üzeri kapalı olacak formda (ben pak poşet yahut streç yardımıyla kapatıyorum) kapatalım.
  4. Ardından kabımızın etrafını ve üzerini kapatacak formda bir bez yardımıyla kapatalım. 2-3 saat aralıkla hamurumuz kabarıp mayalanacaktır.
  5. Benim hamurum kabın üzerine taşacak formda çok mayalanıyor.
  6. Kabaran hamurumuzu pak yüzeyimize alıp istediğimiz boyutta yuvarlaklar yapalım.
  7. Şekilde göstereceğim resme bakarak sürece devam edebilirsiniz.
  8. Tepsiye dizdiğimiz poğaçalarımızı 10 dakika kadar üzeri bez ile kapalı olacak biçimde tepside mayalandıralım.
  9. Ardından üst alt ayarı açık olan evvelce ısıtılmış 180 derece fırına bırakalım.
  10. Fırının pişirme müddetine nazaran değişiklik gösterebilir. Ben 15-20 dakika sonra poğaçaları fırından çıkartıyorum. Ben 3-4 tepsi olacak biçimde çıkartıyorum. Kestirimi 48-50 adet ortası çıkıyor.

Afiyet olsun 🩷

Şerit Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Profiterol (Herkes Hazır Sanacak)
Fırında Patates Yatağında Soslu Bıldırcın
Soba Fırınında Kumpir
Sosisli Milföy Börek
Kolay Elmalı Turta (Videolu)
Lezzetine Doyum Olmayan Lahmacun
Hdabla | © 2025 |