Şerit Poğaça
Şerit Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 10 gr kuru maya
- 5.5 su bardağı un
- 1 yumurta beyazı (sarısı üzerine sürülecek)
İçi harcı için;
- Rendelenmiş kaşar ve peynir
Şerit Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Süt ,su ,şekeri karıştırma kabına alın, etkinleşmesi için 5 dakika bekletin.
- Daha sonra üzerine sıvı yağ ve tuz yumurtayı ekleyip güzelce yoğurup 45 dakika mayalandır.
- Mayalanan hamurun evvel havasını alın daha sonra bezelere ayırın ve elinizle bezeyi açın, bir kenarını ortasına kadar şeritler halinde kesik atın ve hamurun başka yarısını üzerine katlayın.
- Daha sonra üzerine iç harcını koyun ve kundak yapar üzere katlayın ve tepsi mayasından sonra üzerine yumurta sarısını sürün.
- 180 derecede pişirin, deneyecek olanlara afiyet olsun şimdiden 💫.
Şerit Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














