Şerit Poğaça

Şerit Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 10 gr kuru maya
  • 5.5 su bardağı un
  • 1 yumurta beyazı (sarısı üzerine sürülecek)

İçi harcı için;

  • Rendelenmiş kaşar ve peynir

Şerit Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Süt ,su ,şekeri karıştırma kabına alın, etkinleşmesi için 5 dakika bekletin.
  2. Daha sonra üzerine sıvı yağ ve tuz yumurtayı ekleyip güzelce yoğurup 45 dakika mayalandır.
  3. Mayalanan hamurun evvel havasını alın daha sonra bezelere ayırın ve elinizle bezeyi açın, bir kenarını ortasına kadar şeritler halinde kesik atın ve hamurun başka yarısını üzerine katlayın.
  4. Daha sonra üzerine iç harcını koyun ve kundak yapar üzere katlayın ve tepsi mayasından sonra üzerine yumurta sarısını sürün.
  5. 180 derecede pişirin, deneyecek olanlara afiyet olsun şimdiden 💫.

Şerit Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Misafir-Komşu-Çay Saati
Domatesli Erişte Pilavı
Duble Yer Fıstıklı Kurabiye (Toz Yer Fıstığından)
Farklı Lezzetli Yumurtalı Kahvaltı
Soğanlı Yumurta (Soğanlama)
Dereotlu Kıyır Poğaça
Hdabla | © 2025 |