Şerit Poğaça

Şerit Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 paket instant maya
  • 1/2 (yarım) su bardağı ayçiçek yağı
  • 1 yemek kaşığı tepeleme şeker
  • 1 yemek kaşığı silme tuz
  • 5 – 5.5 su bardağı un

Üzerine;

  • 1 yumurta sarısı

İçerisine;

  • 100-150 gram kaşar peyniri

Şerit Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Ilık su ve süt yoğurma kabına alınır.
  2. Üzerine şeker ve maya eklenir.
  3. Karıştırılarak kapağı kapalı formda 5 dakika mayanın aktive olması beklenir.
  4. Maya kabarınca yağ ve tuz eklenir.
  5. Kontrollü un eği ile hafif ele yapışan yumuşak bir hamur elde edilir.
  6. Hamuru çok hoş yoğurduğunuzda elinize yapışmamaya başlayacaktır aslında. O yüzden fazla un ek edip toparlamaya çalışmayın. Gerekirse elinizi yağlayarak hamurdan kurtarın.
  7. Hazırlanan hamuru üzerini kapatıp mayalanmaya bırakın.
  8. Mayalanan hamuru bir tıp yoğurun 12 bezeye ayırıp 5 dakika dinlendirin.
  9. Hamurları açıp içerisine kaşar yerleştirin.
  10. Uç kısmına kesikler atarak sarın.
  11. Hazırlanan poğaçaları tepsi mayası için 15-20 dakika üzeri kapalı formda bekletin.
  12. Yumurta sarısı sürerek evvelce ısıtılmış 185 derece alt üst ayarda kızarıncaya kadar pişirin.
  13. Fırından çıkan poğaçalarınızı 5-10 dakika bir mutfak havlusu ile sarmayı unutmayın. Afiyet şifa olsun ❣️.

Şerit Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Gül Şeklinde Puf Poğaça
Ramazan Pidesi
Bebek Sütlacı (12+)
Yumurta Kapama
Mantarlı Domatesli Et Yemeği
Püreli Sebzeli Tavuk
Hdabla | © 2024 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet