Şerit Poğaça

Şerit Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 paket instant maya
- 1/2 (yarım) su bardağı ayçiçek yağı
- 1 yemek kaşığı tepeleme şeker
- 1 yemek kaşığı silme tuz
- 5 – 5.5 su bardağı un
Üzerine;
- 1 yumurta sarısı
İçerisine;
- 100-150 gram kaşar peyniri
Şerit Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Ilık su ve süt yoğurma kabına alınır.
- Üzerine şeker ve maya eklenir.
- Karıştırılarak kapağı kapalı formda 5 dakika mayanın aktive olması beklenir.
- Maya kabarınca yağ ve tuz eklenir.
- Kontrollü un eği ile hafif ele yapışan yumuşak bir hamur elde edilir.
- Hamuru çok hoş yoğurduğunuzda elinize yapışmamaya başlayacaktır aslında. O yüzden fazla un ek edip toparlamaya çalışmayın. Gerekirse elinizi yağlayarak hamurdan kurtarın.
- Hazırlanan hamuru üzerini kapatıp mayalanmaya bırakın.
- Mayalanan hamuru bir tıp yoğurun 12 bezeye ayırıp 5 dakika dinlendirin.
- Hamurları açıp içerisine kaşar yerleştirin.
- Uç kısmına kesikler atarak sarın.
- Hazırlanan poğaçaları tepsi mayası için 15-20 dakika üzeri kapalı formda bekletin.
- Yumurta sarısı sürerek evvelce ısıtılmış 185 derece alt üst ayarda kızarıncaya kadar pişirin.
- Fırından çıkan poğaçalarınızı 5-10 dakika bir mutfak havlusu ile sarmayı unutmayın. Afiyet şifa olsun ❣️.
Şerit Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









