Şerit Poğaça

Şerit Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı ılık süt (bardak ölçüsü 200 ml.)
- 2 yumurta akı(sarısı üzerine)
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket kuru maya
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı mahlep
- Haşhaş
- Aldığı kadarıyla un
İç gereci için;
- Peynir
Şerit Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Sütü, şekeri ve mayayı kabın içerisine alıyoruz. Şeker eriyene kadar karıştırıyoruz.
- Ardından sıvı yağ, yumurta akını ekliyoruz. Sıvı gereçleri karıştırıyoruz. Unu, tuzu ve mahlebi de ekleyerek yumuşak hamur olana kadar güzelce yoğuruyoruz. 40 dk. Hamurumuzu dinlendirelim.
- Dinlenen hamurumuzun havasını alarak küçük bezeler yapalım. Bu ölçüyle 18 adet beze çıkıyor.
- Bezemizi elimizle açarak yuvarlak hal veriyoruz. Bıçak yardımıyla sıra sıra şerit kesiyoruz. Boş kalan kısma peynir koyuyoruz. İç harcı size kalmış nasıl isterseniz o formda yapabilirsiniz. Peynir koyduğumuz kısımdan sararak ay hali veriyoruz.
- Ardından üzerine yumurta sarısı sürelim. Haşhaşıda süsleyerek evvelce ısıttığımız 180 derece fırınımıza koyalım. Mis üzere kokusuyla, puf puf kabaran poğaçamız, afiyet olsun:)).
Şerit Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








