Serinleten Sodalı Ayran Tarifi
Serinleten Sodalı Ayran Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı soğuk su
- 1 su bardağı soda
- 1/2 (yarım) çay kaşığı tuz
- Buz küpleri (isteğe bağlı)
Serinleten Sodalı Ayran Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yoğurdu derin bir kaba alın.
- Yoğurdun topaklanmaması için kaşık yahut çırpıcı ile yeterlice karıştırın. (damak zevkinize nazaran tuz ekleyebilirsiniz).
- Soğuk suyu azar azar yoğurda ekleyin ve pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın.
- Karışım ne çok ağır ne de çok sulu olmalı; bardaklara döküldüğünde rahat akacak kıvamda olmalı.
- Ayran karışımını bardaklara paylaştırın, üzerine yavaşça soda ekleyin ve yavaşça karıştırın. (sodayı çok çırpmayın, gazı kaçmasın. )
- İsterseniz buz küpleriyle soğutun ve çabucak servis edin.
- Nane yaprağı yahut pul biber ile sunabilirsiniz. (isteğe bağlı) afiyet olsun. :).
Serinleten Sodalı Ayran Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










