Şerbetli, Cevizli Yunan Keki
Şerbetli, Cevizli Yunan Keki Tanımı İçin Malzemeler
Şerbeti için;
- 2,5 su bardağı toz şeker
- 3 su bardağı su
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- 1 paket vanilya
Keki için;
- 5 tane orta uzunluk yumurta
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 1,5 su bardağı un
- 1 su bardağından bir parmak eksik galeta unu
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1 tatlı kaşığı kakao
- 1 çay kaşığı tarçın
- Yarım çay kaşığı toz karanfil
- 1 su bardağı iri kıyılmış ceviz içi
Şerbetli, Cevizli Yunan Keki Tanımı Nasıl Yapılır?
- Şerbeti için; uygun bir tencerede şeker,kakao ve vanilyayı düzgünce karıştıralım suyunu ekleyip, karıştırarak kaynatalım kaynadıktan sonra 5 dakika kadar orta ateşte pişirelim limon suyunu ekleyip 2 dakika daha kaynatıp soğumaya bırakalım.
- Keki için; yumurta ve şekeri mikserle beyazlaşıp kabarana kadar çırpalım üzerine sıvı yağ ve sütü ekleyip tekrar çırpalım.
- Un, kabartma tozu, karbonat, kakao, tarçın ve karanfil başka bir kapta karıştıralım sıvı karışımın üzerine ekleyelim, galeta unu ve cevizide ekleyip spatula yardımıyla karıştıralım, dikdörtgen borcam tepsiyi yağlayalım ve un serpelim, keki içine dökelim.
- Önceden ısıtılmış 18o derece fırında 35_40 dakika denetimli halde pişirelim ( kürdan testiyle denetim edebilirsiniz).
- Kek fırından çıktıktan sonra biraz ılıyınca şerbetin yarısını eşit halde dökelim ve keki dilimleyip kalan şerbeti dökelim üzerini dilediğiniz üzere süsleyerek, büsbütün soğuyunca servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Şerbetli, Cevizli Yunan Keki Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















