Şemşemok
Şemşemok Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 3 su bardağı un
- 1 su bardağı ılık su
- 1 tatlı kaşığına yakın tuz
Harcı için;
- 1 orta uzunluk kuru soğan
- 1 su bardağı pirinç
- 500 gram haşlanmış ve didiklenmiş göğüs eti
- 1 yemek kaşığı salça
- 1.5 su bardağı sıcak su
- Tuz
Üzeri için;
- Yoğurt
- Sarımsak
- Kırmızı tozbiber
- 100 gram tereyağı
Şemşemok Tanımı Nasıl Yapılır?
- Un, su ve tuzu karıştırarak sert bir hamur elde edelim. Hamuru 10 dakika boyunca yoğuralım ve vaktiniz varsa 2 saat dinlendirelim şayet vaktiniz yoksa yardım saat dinlendirmek kâfi olacaktır.
- Soğanları küp küp doğrayalım. 2 yemek kaşığı yağla birlikte soteleyelim. Salçayı ekleyelim ve kokusu çıkana kadar kavuralım.
- Pirinci, tuzu ve sıcak suyu ekleyerek hoş bir pilav hazırlayalım. Dilerseniz maydanoz yahut yeşil soğan ekleyebilirsiniz ben eklemedim. Pirinçler soğuyana kadar bekleyelim.
- Hamuru çok kalın olmayacak formda açalım. Kavanoz kapağıyla yuvarlak formlar elde edelim. Biçimlerin ortasına ülkü olacak kadar pirinçli içimizden koyup d biçimi verecek formda kapatalım. Çatalla kapadığımda kenarlara bastırarak iz verelim.
- Bol sıcak suda yalnızca 7 dakika olacak formda kaynatalım.
- Tabağımıza alalım. Biraz soğuyunca yoğurt sosunu ve tereyağını üzerine dökelim.
Şemşemok Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








