Şemşemok

Şemşemok Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 3 su bardağı un
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığına yakın tuz

Harcı için;

  • 1 orta uzunluk kuru soğan
  • 1 su bardağı pirinç
  • 500 gram haşlanmış ve didiklenmiş göğüs eti
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1.5 su bardağı sıcak su
  • Tuz

Üzeri için;

  • Yoğurt
  • Sarımsak
  • Kırmızı tozbiber
  • 100 gram tereyağı

Şemşemok Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Un, su ve tuzu karıştırarak sert bir hamur elde edelim. Hamuru 10 dakika boyunca yoğuralım ve vaktiniz varsa 2 saat dinlendirelim şayet vaktiniz yoksa yardım saat dinlendirmek kâfi olacaktır.
  2. Soğanları küp küp doğrayalım. 2 yemek kaşığı yağla birlikte soteleyelim. Salçayı ekleyelim ve kokusu çıkana kadar kavuralım.
  3. Pirinci, tuzu ve sıcak suyu ekleyerek hoş bir pilav hazırlayalım. Dilerseniz maydanoz yahut yeşil soğan ekleyebilirsiniz ben eklemedim. Pirinçler soğuyana kadar bekleyelim.
  4. Hamuru çok kalın olmayacak formda açalım. Kavanoz kapağıyla yuvarlak formlar elde edelim. Biçimlerin ortasına ülkü olacak kadar pirinçli içimizden koyup d biçimi verecek formda kapatalım. Çatalla kapadığımda kenarlara bastırarak iz verelim.
  5. Bol sıcak suda yalnızca 7 dakika olacak formda kaynatalım.
  6. Tabağımıza alalım. Biraz soğuyunca yoğurt sosunu ve tereyağını üzerine dökelim.

Şemşemok Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Un Kurabiyesi
Köz Patlıcan Mezesi
Nektari Crumble
Ev Ekmeği
Portakal Kabuğu Reçeli (Videolu)
Kahvaltılık Zeytin Salatası
Hdabla | © 2025 |