Semizotu Yemegi

Semizotu Yemegi Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet soğan
  • 3 yemek kaşığı zeytin yagı
  • Yarım yemek kaşığı domates salçası
  • 2 adet domates
  • 1 tabak doğranmış semiz otu
  • Yarım bardak pilavlık bulgur
  • Yarım bardak haşlanmış yeşil mercimek
  • Yarım bardak haşlanmış nohut
  • 1 adet limonun suyu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber pulbiber
  • 1.5 bardağı su

Üzeri için;

  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

Semizotu Yemegi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tencereye sıvı yağ doğranmış soğanı alıp, kavurun daha sonra üzerine domatesleri koyup karıştırın bir kaç dakika pişirin.
  2. Domates salçasını ekleyip, karıştırın.
  3. Üzerine bulgur, nohut, mercimek ve semiz otunu ekleyip karıştırın. Limon suyu, baharatları ve suyu ekleyip karıştırın, kapağı kapatıp suyu azalana kadar pişirin.
  4. Pişen yemeğin üzerine kızdırılmış nane döküp, karıştırıp servis tabağına alın.

Semizotu Yemegi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Cevizli Lokmalık Kurabiye
Dolgulu Limonlu Kurabiye
Makarna Salatası
Yayla Çorbası
Saçın Üstünde Yumuşacık Gözleme Tarifi
Soslu Haşlanmış Tavuk Göğsü (Bekar Evi Yemeği)
Hdabla | © 2025 |