Semizotu Turşusu (Pirpirim Turşusu)
Semizotu Turşusu (Pirpirim Turşusu) Tanımı İçin Malzemeler
- Semizotu
- 1 baş sarımsak
- 8 tepeleme kaşık kaya tuzu
- 2 adet limon
- 1 su bardağı ve 1su bardağından 1.5 parmak eksik elma sirkesi
- Alabildiği kadar içme suyu
Semizotu Turşusu (Pirpirim Turşusu) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Semizotlarını güzelce yıkıyoruz toprağından arındırmak için bir mühlet beyaz şirkete bekletiyoruz uygunca toprağından arınana kadar tekrarlıyoruz.
- Kavanoza yıkadığımız semizotlarını yerleştiriyoruz belirli aralıklarla ortaya limon dilimlerini ve sarımsakları diziyoruz.
- Bütün semizotlarını yerleştirdikten sonra kalan limon dilimlerini ve sarımsakları kapak olarak yerleştiriyoruz.
- Bir kasede tuzu sirke ile eritiyoruz ve kavanoza döküp ağzına kadar içme suyu ile doldurup kapağını güzelce kapatıyoruz. Takribi 10/15 gün içerisinde olacaktır. Afiyet olsun 🩷
Semizotu Turşusu (Pirpirim Turşusu) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








